HMC

Hissar Hill& Hissar Castle

Archaeological site in Damghan

Updated: April 09, 2024 08:05 AM

Hissar Hill& Hissar Castle is located in Damghan (City in Iran), Iran. It's address is 594H+7VH, Damghan, Semnan Province, Iran.

594H+7VH, Damghan, Semnan Province, Iran

Questions & Answers


Where is Hissar Hill& Hissar Castle?

Hissar Hill& Hissar Castle is located at: 594H+7VH, Damghan, Semnan Province, Iran.

What are the coordinates of Hissar Hill& Hissar Castle?

Coordinates: 36.1556915, 54.3797198

Hissar Hill& Hissar Castle Reviews

S S
2019-04-17 15:10:32 GMT

Love this ancient place.. its around 4000 years old .. There are ruins left but still beautiful .. try to take the road closer to Damghan train station ..
.
Apparantly it was a prehistoric area for many periods and some very old artefacts were found there .

Bahram Gholipour
2019-05-05 17:31:49 GMT

An ancient area around Damghan city belong ing to the 5th millennium before christ.
Unfortunately because of construction of Tehran to Mashhad railway has experienced huge damages. This two way rout has been passed exactly among this wonderful monument.

Mohammad Akbari Aghdam
2021-04-13 03:49:06 GMT

یک مکان ماقبل تاریخی و بسیار باشکوه که حتما ارزش بازدید و گشت و گذار رو داره. متاسفانه فاقد امکانات اولیه اعم از حصارکشی و محافظت از سایت باستانی و چراغ و روشنایی هستش. به حدی که از وسط این مجموعه باستانی خط آهن و قطار تردد می کنه. راه خاکی داره و ساعت چهار تا قبل از غروب آفتاب بهترین وقت برای بازدید از تپه حصار هستش. اگر دامغان رفتین یا گذرتون به شرق ایران افتاد، حتما به تپه حصار هم سری بزنید.

Iman Najafi
2021-09-19 12:27:32 GMT

این مکان بی‌نظیره و قدمتی هفت‌هزار ساله داره. حیف که نگه‌داری از این آثار باستانی ارزشمند به شدت ضعیفه و اگه به همین شکل ادامه پیدا کنه تا چند دهه بعد به کلی نابود میشه

S.MohammadHossein Bakhtiary
2019-12-10 06:14:12 GMT

بسیار مکان جالب و جذابی هست. مکانی مرموز، ساکت و آروم که با نزدیک شدن به شب ترسناک تر و وهم آلودتر میشه.
با معماری خاص و عجیب و گودال های متعدد که نشون میده عده ای در این مکان دنبال گنج بودن. به تمام کسانی که به تاریخ و بناهای تاریخی علاقه دارن پیشنهاد میکنم حتما بازدید کنند.
البته متاسفانه کمبود تابلوهای راهنما در این محل خیلی آزار دهنده اس. حتی تابلویی از سوی شهرداری برای راهنمایی مراجعه کنندگان در سطح شهر نصب نشده و بدون کمک افراد محلی نمی‌تونید این مکان و پیدا کنید.

mohammad mohammad
2018-12-17 22:08:25 GMT

، تپه حصار دامغان در ۲ کیلومتری شهر دامغان قرار گرفته است و در استان سمنان واقع شده است. بر اساس اعلام بررسی های باستان شناسان، قدمت تمدن در این تپه ی باستانی و قدیمی به اواسط دوره ی هزاره ی پنجم قبل از میلاد بازمی گردد و تا ۱۷۰۰ سال قبل از میلاد مسیح نیز زندگی در آن جریان داشته است.

البته باید دوره ی زندگی در این تپه را محدود به همین زمان بدانیم زیرا از آن زمان به بعد خالی از سکنه شده است و دیگر کسی در آن زندگی نکرده است. این تپه ی تاریخی از سال ۱۹۳۰ میلادی مورد بررسی قرار گرفت و البته هنور برخی از رازهای آن پنهان مانده است که با کمی ماجراجویی حتی می توانیم اگر علم باستان شناسی داریم، شاید بعضی از آن ها را کشف کردیم. تپه حصار دامغان دارای ۳ بخش است که عبارتند از حصار ۱، حصار ۲ و حصار ۳٫ در بخش حصار یک، قدمت به بین سال های ۴۲۰۰ تا ۳۵۰۰ قبل از میلاد مسیح باز می گردد و معرف اولین ساکنین این منطقه می باشد. سفال حصار یک سفالی نخودی رنگ است که احتمالا از سیلک و یا چشمه علی ترکیب شده است و به تدریج تحت نفوذ سفال های نخودی رنگ قرار گرفته است.

تمدن حصار ۱ در واقع همان تمدنی است که نام آن از این دوره ی تپه حصار گرفته شده است و ارتباطی با تاریخ طبقات بعدی تپه حصار ندارد. تمدن حصار نشان دهنده ی تمدن سفال نخودی رنگ در این منطقه می باشد. در ساخت خانه های آن از نظم خاصی استفاده نشده و نقشه ی مشخصی نیز ندارند.



در منطقه ی حصار دو، نشان داده شده است که زندگی برای سال های کوتاهی در این حصار جریان داشته است و در این لایه سفال خاکستری رنگ و با پایه ی بلند و لبه ی هموار و کف صاف مشاهده می شود که نشان از پیشرفت صنعت در این دوره دارد. آثار دوره ی اول و دوم با یکدیگر شباهت هایی دارند ولی در کل کاملا با یکدیگر متفاوت هستند.

در این دوره خانه ها اکثرا چهار گوش ساخته شده و یک اتاق مرکزی به عنوان آشپزخانه یا اتاق نشیمن مشاهده می شود. اتاق های دیگر بدون رعایت کردن نظم مشخصی در اطراف آن ساخته شده اند. و در آخر در منطقه ی حصار سه، خواهید دید که درباره ی تاریخ این دوران نظریه های متفاوتی وجود دارد زیرا برخی آن را متعلق به دوران دوران آکاد در بین النهرین می دانند و گروهی دیگر قدمت این طبقه را اینگونه بیان می کنند که نمی تواند قدیمی تر از ۲۰۰۰ سال پیش از میلاد باشد. آثار در این دوران دچار تحول عظیمی شده اند و ساختمان سوخته نیز متعلق به این دوران می باشد. بررسی های باستان شناسان همچنان نشان می دهد که تپه حصار دارای یک منطقه ی صنعتی در محدوده ی خود نیز بوده است.

این منطقه ی صنعتی دارای آلودگی بسیار زیادی بوده است زیرا آثار آن تا ۱۰۰ متر دورتر نیز در این منطقه قابل مشاهده است. در اواسط این دوره صنعت فلزسازى با پیشرفت بسیار زیادی درتپه حصار دامغان مواجه شد. در آن زمان انسان ها توانستند تا مس را ذوب کنند و براى کاربردهای مختلفی از آن استفاده نماید و به همین خاطر از نشانه های این عصر در این منطقه بسیار زیاد است.



وسایل مسى که به‌ کلى جایگزین ادوات سنگى شد و چاقوها و قلم ‌هاى مسى زیادی هم در این دوره ساخته شد و انواع مختلف سوزن ‌ها و درفش‌ هاى مسى نیز ساخته و تولید شد. ماجراجویی باستان شناسانی که همانند ما به تاریخ و مکان های باستاین علاقه داشتند باعث شد تا امروز بدانیم که به طور کلی مردم در آن زمان از زندگی آرامی برخوردار بودند زیرا یکی از نشانه هایش این است که اسلحه های زیادی در این مکان به جای نمانده است.

از دیگر ویژگی های مردم این منطقه این است که خورشید برایشان نماد ارزشمندی بوده است. در دهه ی ۱۹۳۰ میلادی، دکتر اشمیت باستان شناسی آلمانی تصمیم گرفت تا تپه حصار دامغان را مورد کاوش قرار دهد و رازهای آن را کشف نماید. یکی از مهم ترین دستاوردهای این پروفسور آلمانی، کشف قلعه ای بود که مشخص بود که به آتش کشیده شده است.

در میان بقایای سوخته ی این قلعه اجساد تیکه شده ای کشف شد که بعدها مشخص شد که با تهاجم نخستین پدید آورندگان عصر آهن به این روز افتاده اند! ماجراجوییمان کمی رنگ و بوی خشونت به خود گرفت اما باید این را درباره ی پروفسور اشمیت بدانید که وی کاوش تپه حصار دامغان را نیمه کاره گذاشت و بقایای قلعه را در زیر خاک مدفون کرد.

تپه حصار در دوره های دیگر و در سال های ۱۳۵۵ و ۱۳۷۳ مجدد مورد بررسی باستان شناسان قرار گرفت. در این حفاری ها سه طبقه اصلی حفاری شد که هر طبقه شامل چند لایه باستانی می باشد که ابعادشان همانطور که بالاتر توضیح دادیم، کشف شد.

در کاوش های صورت گرفته توسط اشمیت مشخص شد که یکی از معروف ترین بناهای تپه حصار دامغان در پشت خط راه آهن امروزی قرار دارد. این ساختمان را می توان مهم ترین بخش حصار دانست که بر اثر به‌ آتش کشیده شدن از میان رفته است و مشخص نیست توسط حمله کدام‌ یک از مهاجمان از میان رفته است.

masoomeh ramezani
2018-11-10 08:09:26 GMT

عالی بود واسه کسایی که به تاریخ علاقه دارن

Sahar Abdolmalaki
2020-05-04 15:15:36 GMT

چیزی که در این مکان نظر منو جلب کرد این بود که
اول! نگهبانی و نگهبان و هر چه در این زمینه... هیچی ندیدم، با توجه به این که این مکان در حال بازسازی بود (هر چند به شکل ناشیانه ای و خارج از سبک و سیاق اون دوره) و بهرحال مکان تاریخی و به عبارتی یک محوطه باستانی هست انتظار میرفت نگهبان هایی تو محوطه بچرخن ولی چیزی ندیدم...
دوم! پر از سر سرنگ و سرنگ های مصرف شده بود که خب مشخص هست به چه منظور و هدفی استفاده شدن، و بسیار تأسف خوردم و راه به راه نچ نچ میکردم و بغض گلوم رو میفشرد از عاقبت این مکان زیبا که تبدیل به مکان تجمع معتادها شده...
سوم! که زیباترین بود😊 از وسط این محوطه باستانی چند هزار ساله ریل قطار رد شده و محوطه رو به دو قسمت نامساوی تقسیم کرده، که دست مسئولین بی مسئولیت درد نکنه...
چهارم! که به خودم برمیگرده، اینه که این مکان که ازش عکس گذاشتم اسمش قلعه حصاره، و تپه حصار اونور ریل راه آهن می افته، که من نمیتونستم خودم رو بهش برسونم و بابتش کلی ناراحت هم شدم، و مجبور شدم از لوکیشن تپه حصار برای عکس های قلعه حصار استفاده کنم...

Farhad Sabzehparvar
2019-03-22 10:20:16 GMT

بنایی بسیار قدیمی حدود به 5 هزار یال قبل میلاد مسیح هست البته یک مدت حدود هزار سال تاریخ گم شده داره
رسیدگی به بنا بسیار ضعیفه و تا حدود بسیار زیادی از بین رفته مسیر جاده خاکی هست و این خود گویا عدم رسیگی به منطقه هست
ولی شکر خدا حفاری برای باستان شناسی انجام نشده تا اشیا موجود رو به غارت ببرند و این باعث خوشحالیه

Samaneh Shojaee
2020-09-04 13:14:45 GMT

فوق العاده
اما کاش رسیدگی به آن بیشتر شود
کلی سفال ریز شده زیر پاهایم بود و مراقب بودم لگدشان نکنم

Vianka
2022-06-25 01:57:07 GMT

مکانی باستانی و قدیمی کاملا زیبا و جالب پیشنهاد میکنم حتماً دیدن کنید ...

Babak Hadijafari
2019-07-10 06:48:01 GMT

مسیری که گوگل پیشنهاد میده غلطه و وجود خارجی نداره

محمد هراتی
2021-05-07 12:35:48 GMT

مکانی در جنوب دامغان و بسیار قدیمی

Mortaza Fadaye
2019-01-09 05:32:13 GMT

قلعه باستانی تپه حصار دامغان

Mehran Sabzemeidani
2023-11-22 16:29:21 GMT

افتخار ایران

عباس فانی
2020-04-01 20:40:17 GMT

شگفت آور

ملیکا عالمی
2018-04-03 10:13:18 GMT

فوق العاده هست.

Write a review of Hissar Hill& Hissar Castle


Hissar Hill& Hissar Castle Directions
About Damghan
City in Iran

Damghan is a city in the Central District of Damghan County, Semnan province, Iran, serving as capital of both the county and the district. It is 342 km east of Tehran on the high-road to Mashad, at an elevation of 1,250 m. source

Top Rated Addresses in Damghan